PAM – Liikealan Turun seudun osasto ry 069 Julkilausuma

13.12.2017 klo 20

PAM – Liikealan Turun seudun osasto ry 069
Syyskokous 29.11.2017                                                                
Vapaasti julkaistavaksi heti

Julkilausuma

Suomi 100 vuotta

Suomen satavuotista itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna pitämällä kauppoja auki aamusta iltamyöhään. Sille on olemassa yksi ruma sana, se on ahneus. Kaikki elämän arvot on muutettava rahaksi ja voitoiksi. Kauppojen vapautuneet aukiolot ovat vieneet kaupan väeltä kaikkien juhlapyhien merkityksen joulua myöten. Kaupan väki juhlikoon sitten vaikka jonakin tiistaina, kun on hiljaisempi kauppapäivä ja muu perhe ehkä koulussa tai töissä. Saa juhlia sitten ihan rauhassa yksin… tai ehkä vaan levätä.

Kauppojen aukiolojen vapauttamisen aikoihin pidettiin yllä ajatusta, että tällä tuodaan ainakin 20000 uutta työpaikkaa alalle, no eipä tuonut.  Siihenkin käy selitykseksi sama sana, ahneus.  Samalla  porukalla ollaan  nyt enemmän eri aikaan töissä ettei aina niitä kaikkia työkavereitakaan nähdä. Työssä alkaakin näkyä loppuun palanutta porukkaa huonojen työvuorosuunnittelujen seurauksena.

Tuli Kiky, suora käden ojennus työnantajapuolelle. Iso osa työnantajan maksuista siirrettiinkin työntekijöiden maksettavaksi. Ja vielä 24 tuntia talkootyötä päälle. Joko riittää? Ei, koska on se paha sana, ahneus. Pitää jakaa niin suuria osinkoja ja bonuksia ja johtajien palkkoja, että vieläkään ei riitä työntekijöille. Kuitenkin myös palvelualan ihmisten pitää tulla palkallaan toimeen. Nyt on korkea aika saada oikeuden mukaiset palkankorotukset kaikille palvelualoille.

Hiihtokeskuksissa on tes-neuvottelut jo käynnissä ja mara teki ennen näkemättömän ja raukkamaisen ratkaisun asettamalla pamilaisille työntekijöille saarron muutamaksi päiväksi. Suomen matkailuala on kovassa nousussa ja sillä menee hyvin, mutta palkkoja ei haluta nostaa. Mikä se sana taas oli? Ahneus, ruma sana. Me pamilaiset kuitenkin tuemme kaikin voimin toisiamme ja voi sanoa, että sota on julistettu ja maltti on nyt loppunut. Duunarit ovat palkkansa ansainneet! Nyt on työnantajan vuoro tulla talkoisiin, kun Suomi seuraavaksi täyttää jo 101 -vuotta!

Jos tämän porvarihallituksen aikana ei mitään muuta olla opittu niin toivottavasti ensi vaaleihin mennessä edes se, että äänestämällä vaikutat suoraan omiin työehtoihisi!