NENÄPÄIVÄ

Aika: 8.11.2019 klo 10:00 - 14:00
Paikka: TURUN KAUPPATORI

Nenäpäivän tapahtuma perjantaina 8.11.2019 klo 10-14


Tänä vuonna Nenäpäivän perinteinen toritapahtuma järjestetään Turun remontissa olevalla kaupaatorilla perjantaina 8.11.2019.

Myynnissä on Ylen kuuntelijoiden neulomia villasukkia sekä hernekeittoa.

Sukkamyynti alkaa klo 10 ja hernekeittoa on tarjolla klo 11 alkaen.

Hernekeiton on lahjoittanut ja toimittanut SAK:n Turun Seudun Paikallisjärjestö. Nenäpäivän lipaskerääjät ovat paikalla koko tapahtuman ajan, klo 14 asti.  

Jos haluat kutoa villasukkia ja lahjoittaa ne Nenäpäivän hyväksi, niin sukkia otetaan vastaan sekä Ylellä Logomossa että Turun Pääkirjastossa. Voit jättää sukat kirjaston aukioloaikoina kirjaston infoon. LÄMMIN KIITOS kaikille sukkia kutoneille!

TERVETULOA!

 

Tietoa Nenäpäivän saavutuksista:

Suomalaisten lahjoitusten ansiosta Nenäpäivä on vuosien saatossa auttanut miljoonia lapsia. Nenäpäivässä mukana olevat järjestöt työskentelevät, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla lapsilla olisi mahdollisuus hyvään elämään. Työllä on saatu aikaan kestäviä tuloksia, joista hyötyvät lapset, perheet sekä heitä ympäröivät yhteisöt.

 

Vuoteen 2018 mennessä olemme saaneet paljon aikaiseksi yhdessä. Olemme tukeneet miljoonan lapsen koulunkäyntiä ja rakentaneet 9000 koulua ja varhaiskasvatuskeskusta. Olemme rokottaneet 200 000 lasta ja edistäneet yli kahden miljoonan ihmisen terveyttä muun muassa antamalla tietoa tappavista taudeista. Lisäksi olemme tuoneet turvaa yli miljoonalle lapselle. Nenäpäivän lahjoitukset ovat myös mahdollistaneet sen, että yli miljoona ihmistä on saanut tietoa ja taitoja ravinnosta.

 

Nenäpäivän lahjoitusten ansiosta yli 100 000 ihmistä on saanut puhdasta juomavettä ja ainakin 1,6 miljoonaa puuta ja kasvia on istutettu.

 

Vuonna 2019 Nenäpäivä auttaa lapsia 17 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.