Sopimalla päästään eteenpäin, ei vetkuttelemalla

4.1.2023


Me SAK:n Turun seudun paikallisjärjestössä vaadimme, että yhteisiä sopimuksia kunnioitetaan. Tahdomme että myös tulevaisuudessa jäsenliittomme neuvottelevat työehdoista yhdessä sopien, jotta kaikille työntekijöille voidaan taata säädylliset työehdot ja palkka. Yleissitovuus on myös työnantajaleirin etu, koska kaikkien alan yritysten pelatessa samalla työehtosopimuksella on kilpailuasetelma kaikille tasapuolinen. Yhteisesti sovitut työehtosopimukset ovat myös omiaan turvaamaan työrauhaa, kun kaikkien ei tarvitse itse miettiä, että milloin, missä ja kenenkä kanssa työehdoista oikein neuvotellaan.

Muuttuvassa maailmassa toivomme myös, että sopimukset voidaan laatia työnantajaliiton ja työntekijäliiton välillä. Työehdoista on sovittava silloin kun on sen aika. Ei pidä jäädä odottelemaan muiden ratkaisuja. Jokainen ala tarvitsee oman ratkaisunsa, mitä ei saavuteta muuten kuin yhdessä sopien. Ihan jo kuluttajien ostovoiman ylläpitämiseksi ja talouden voitelemiseksi.

Me vaadimme, että työn tekemisen täytyy olla kannattavaa muillekin kuin omistajille. Keskuudessamme on vahva solidaarisuuden henki ja olemme valmiita puolustamaan työntekijöitämme yhdessä rivissä. Hyvinvointi kuuluu kaikille, ei vain harvoille.


SAK:n Turun seudun paikallisjärjestön syysedustajisto 16.11.2022